Tredje dagens rapport för Ungdoms SM 15-16 år , Ungdoms 17 år / Junior 18-22 år & Veteran SM 35 + år

Publicerad 2022-09-02 03:12
Sk rmavbild 2022 09 02 kl. 03.21.25
Molly Klingener med sin silvermedalj från släggan tillsammans med sina medtävlande.

Från Uppsala och USM 15-16 år

Ivar Fransson Larsson inledde dagen med en fin fjärdeplats i sitt 300 meters finallopp. han förbättrade sitt försökslopp och med tiden 37,11 avslutade han SM tävlingarna med lite välförtjänta SM-poäng i sin sista gren.

Nellie Gullberg har väntat ända sedan i torsdags på att få kliva in i tävlingen. Idag var det äntligen hennes tur och hon stod för en stabil insats i stavhoppet för F 16, när hon slutade på en 8 plats med resultatet 2,76.

Även Molly Klingener hade väntat hela helgen på att få ta sig an tävlingsarenan. Molly klev inte bara in i tävlingen utan hon visade verkligen de andra tjejerna hur en slägga ska kastas. Redan i sitt första kast i släggfinalen slog hon till med 57,20 och tog ledningen. I andra omgången ökade Molly till det nya personliga- tillika så nya klubbrekordet 59,86. När tävlingen sedan var avslutad var det endast 1 tjej som hade kastat förbi Molly vilket gjorde att hon bärgade sin första och för denna tävling föreningens första USM.s medalj.

Efter det som flera, inklusive hon själv skulle kalla för stolpe ut, med tre kryss i längdhoppet och en 5 plats, alltså utanför medaljerna i 300 m häck så var det Julias tur att för tredje försöket eller ska vi säga tredje steget i hennes plan, få sin stora revansch. I tresteget fick Julia nämligen äntligen sin första USM medalj och det var dessutom av den ädlaste valören. GULD till Julia Swerin i tresteg, nytt personligt rekord. Segerresultatet skrevs till 11,29. Grattis Julia till din första SM-medalj. Som lite uppvärmning kan också nämnas att Julia sprang igenom ett häckförsök också, i sitt heat slutade hon 5.a med tiden 13:23.

Från Sollentuna och USM 17 år / JSM 18-22 år.

Under den tredjedagen i Sollentuna var det framförallt kasten som stod i centrum för Lerum friidrotts del.

Efter gårdagens fina prestation av Linus när han tog sig till final på 200 meter så var han idag ännu mer taggad på att leverera. Efter att ha fått se vindprotokollen från tidigare lopp under dagen hade vi däremot små förhoppningar om ett personligt rekord, då det i flera lopp blåste 3-4 meters motvind på upploppet. Trots den starka vinden fick -3,1 i Linus lopp fick ha till en bra tid på 22,65 och en 6 placering i finalen. Nu längtar han nog tillbaka till Göteborg och lite bättre förutsättningar, så kommer även klubbrekordet på 200 meter vara utraderat.

Linus Wahl som efter flera fina prestationer i helgen genomförd ytterligare en heroisk insats när han tog sig i mål på 5 plats i sitt 300 meter häck lopp. I totalt ösregn. I längdhoppsfinalen som han tog sig till under söndagen hoppade Linus 5,70 och slutade på en 12 plats.

Hur var det nu med alla kastgrenar som nämndes förut. Albin Östman deltog i slägga. Efter en relativt bra inkastning med några långa kast så lyckades Albin tyvärr inte få ut släggan genom buren denna gången. Efter 6 kryss var denna helg över för Albins del. Men Albin ges nya chanser till fina resultat redan nästa helg när det är dags för Stonehill Games.

Elsa Wållgren deltog i sin andra gren för helgen då hon tog en 9 plats i F 19 kula. Efter tre jämna stöttar så mättes den längsta till 11,42.

Även Josefine Holmesson deltog i kula, men i den yngre klassen F 17. Efter ett bra första stött som mätte 10,45 så lyckades tyvärr Josefine trampa över på de 2 övriga försöken. Hennes första och längsta stött gjorde att hon placerade sig på en 17 plats under denna SM-final.

Sist ut, när regnet var som allra värst denna söndagseftermiddag, var det dags för Alice Bengtsson att entra släggringen. Trots alla förutsättningar mot sig med regn blöta släggor och ringar, så lyckades Alice prestera en bra och jämn serie av kast. Efter 46,22 i första kastet slog hon till med 46,27, det sistnämnda blev hennes längsta för dagen. Detta resultat räckte till en 9 plats.

Från Kalmar och Veteran SM 35 +

Från Kalmar var det endast Maria Holmesson som var i farten idag, hon som genomfört hela 5 grenar under helgen avslutade nu med kula. Marias längsta kast mätte 8,41 ett resultat som räckte till en 6:e plats i klassen K 55.

Med denna sista rapport från SM-helgen önskar vi i Lerum Friidrott alla aktiva och tränande fortsatt lycka till resten av säsongen.