Vad är ett giltligt klubbrekord?

Om klubbrekorden

Lerum Friidrotts klubbrekord baseras på resultat satta per kalenderår och inte per säsong. Det innebär i praktiken att en aktiv som tävlar i december i klassen F15, men som fyller högst 14 under kalenderåret, kan notera ett nytt klubbrekord för F14 året ut.

Vad krävs för att ett resultat ska räknas som ett nytt rekord?

  • Resultatet ska noteras på sanktionerad tävling. Resultatet räknas endast om det är noterat på tävling som är sanktionerad av GFIF eller SFIF.
  • Godkänd vind. Max +2,0 m/s i sprint-/häckgrenar upp tom 200m samt längdhopp och tresteg utomhus.
  • Eltidtagning. Resultat ska vara noterade med eltid på löpdistanserna 60m till 10 000m. Manuella tider (förr var det vanligare) avrundas neråt till närmaste tiondel och noteras med ett m efterår, t.ex. 32.10.2m på 10 000m.
  • Rätt betingelser för rätt klass. Avser antal häckar, höjd på häckar, vikt på kastredskap och typ av kastredskap (man ändrade spjutens tyngdpunkt för herrarna 1986 och för damerna 1999). En femkamp kan t.ex. innehålla två klubbrekord pga olika betingelser eller olika grenar. Är ett resultat gjort på 100m häck med 76-häckar, så räknas inte det som klubbrekord för kvinnor och placerar sig inte heller på Topp-10-listan.
  • Klubbrekord per kalenderår. Lerum Friidrotts klubbrekord baseras på resultat satta per kalenderår och inte per säsong. Det innebär i praktiken att en aktiv som tävlar i december i klassen F15, men som fyller högst 14 under kalenderåret, kan notera ett nytt klubbrekord för F14 året ut.
  • Ett klubbrekord kan gälla både ungdomsklass och seniorklass. Ett rekord i klass P18 kan samtidigt också vara ett rekord för Män. Däremot gäller rekordet inte för äldre ungdomsklass - i detta fall P19.
  • Män/Kvinnor 22. För dessa klasser gäller enbart officiell statistik från 2020 och framåt.
  • Första resultat i en gren / klass. När tidigare rekord saknas så noteras det nya resultatet som rekord. Dock berättigar inte detta rekord till en klubbrekordsplakett innan minst ett ytterligare resultat finns noterat (av samma eller annan aktiv).

Rapportera nya klubbrekord

Vi uppskattar om du rapporterar ett nytt klubbrekord eller vad du tror kan vara ett klubbrekord. Skicka ett mail till kansli@lerumfriidrott.se.

Sponsorer

Lerum Friidrott:

Md sl 8304 c pos r2 ppt
Md le logo 2020 rgb orange
Md logga alone 200x72
Stötta Lerum Friidrott när du näthandlar.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub