Tävlingsrutiner

När man tävlar i friidrott finns det en del att tänka på som ny och det är därför viktigt att förbereda sig på ett bra sätt så att man känner sig så trygg som möjligt inför själva tävlingsmomentet. Här nedan kan du ta del av en checklista som hjälp inför ditt tävlande.

Väl på plats på tävlingsarenan - Att tänka på

  • När du är på plats på tävlingsarenan krävs det eget ansvar, då man i friidrott måste pricka av sig själv. Oftast skall detta göras senast 1 h före tävling.
  • Dessutom ska man vid många tävlingar bära nummerlapp, vilket innebär att man också planera in extra tid för att hämta ut nummerlappen. Det kan därför vara bra att vara på plats ca 1,5 h före tävlingsstart.
  • Se till att ha med dig uppvärmningsskor, tävlingsskor (om du har), vattenflaska och energi i form av dryck eller lättsmält mat, som kan vara bra om man ska göra flera grenstarter under dagen.
  • De flesta tävlingar som går i närområdet bemannar vi med tränare, vilket innebär att det finns tränare på plats för att hjälpa dig. Detta kan vara en tränare som inte är din ordinarie tränare. Vilka tävlingar som bemannas står i Tävlingskalendariet.
  • Oavsett om tävlingen är bemannad med ledare eller ej, så måste man som aktiv oftast värma upp på egen hand. I många fall ska flera aktiva tävla i samma gren, vilket innebär att man kan värma upp tillsammans.

Tidsplan inför tävling

Som tidigare nämnts måste man som aktiv oftast värma upp själv eller tillsammans med andra aktiva, men utan tränare. Det kan då vara bra att lära sig följande tidsplan och uppvärmningsrutin:

1. Anländ till tävlingsarenan 1,5 h före tävlingsstart.

2. Gå direkt till anslagstavlorna med startlistor och pricka av dig och sedan för att hämta ut nummerlappar om sådana finns.

3. Kolla in arenan och hälsa på klubbkamraterna. Kolla var du ska tävla någonstans och kolla upp var toalett etc. ligger.

4. Starta uppvärmningen ca 1 h före tävlingsstart.

5. Nu finns det lite säkerhetsmarginal för oplanerade toabesök etc.

6. Sedan är det dags att infinna sig 10-15 min (beroende på tävling) före tävlingsstart för upprop.

Startlistor, tidsprogram och övrig tävlingsinformation

Hittar du oftast på arrangörens hemsida några dagar före tävling.
Om vi har anmält större trupper så brukar vi länka från vår hemsida.
Du kan också ofta finna länkar från http://www.gfif.se eller
https://www.friidrott.se

Sponsorer

Lerum Friidrott:

Md sl 8304 c pos r2 ppt
Md le logo 2020 rgb orange
Md logga alone 200x72
Stötta Lerum Friidrott när du näthandlar.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub