Börja friidrotta

Alla kan friidrotta!

Friidrott är en idrott som passar väldigt många eftersom friidrotten består av så många grenar. Fyra hoppgrenar, fyra kastgrenar och väldigt många fler grenar inom sprint, häck- och hinderlöpning samt medel- och långdistans. Så oavsett om du är lång, kort, stark eller uthållig, så har friidrotten något för dig!

De yngsta 8 år - de äldsta veteraner

För de barn som fyller 8 år under året, har vi som ambition att starta upp en ny grupp i oktober. Vi har sedan åldersbundna grupper upp till och med 14 år. Här finns sedan Ungdomsgrupp, Grengrupper, Veteranfriidrottarna (LFI Masters) och Löparsektionen.

Dessutom kan du som i år fyller 7-12 år testa på friidrott under våra skollov då vi arrangerar Lerum Friidrottsskola under påsklovet, sommarlovet och höstlovet. Läs mer om Lerum Friidrottsskola här.

Anmäl ditt intresse på nätet!

Anmäl ditt barns intresse för att börja friidrotta i någon av våra grupper genom att klicka intresseanmälan för respektive grupp nedan (gruppens namn anger året barnen är födda). När du fyller i anmälan intygar du att du har tagit del av dokumentet Välkommen till Lerum Friidrott.

Så görs intagning till grupperna 8-12 år

 • Vi kontaktar er löpande under året och tar in er så snart vi har kommit överens om ett datum som funkar.
 • Vid stora intag/ flera ansökande samtidigt kan även intagningsperioder tillämpas. Dessa är då följande:
  • Januari- efter jullovet.
  • Mars/April - efter påsklovet
  • Augusti - efter skolstart
  • November - efter novemberlovet
 • Barn som deltagit i Friidrottsskolan har alltid förtur vid intagning utifrån intagningsperioder. Utöver detta är det först anmäld som får plats.

Så görs intagning till grupperna 13 år och äldre.

 • Samtliga aktiva som ansöker om att börjar friidrott kommer att bli kontaktade. När sedan kontakt tagits kommer vi tillsammans överens om vilken träning som passar bäst för er att komma ner och börjar testa hos oss. Vi låter alltså ny friidrottare i dessa åldrar provträna/börja träna hos oss löpande under kalenderåret i dessa åldrar.

Träningstider för våra grupper

För att veta om du som intresserad kan träna på våra tider, kan det vara bra att se över de tider som vi tränar på. Du ser tiderna här:

Lerum Friidrotts träningstider

Sponsorer

Lerum Friidrott:

Md sl 8304 c pos r2 ppt
Md le logo 2020 rgb orange
Md logga alone 200x72
Stötta Lerum Friidrott när du näthandlar.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub