Idel fina placeringar i Terräng-DM i Kungälv, den 1 oktober 2022

Publicerad 2022-10-07 09:32
Sk rmavbild 2022 10 02 kl. 12.34.22
Ida Klingener och Leonie Algurén, två av flera aktiva som tävlande i Terräng DM under lördagen den 1 oktober
​Löpning i terräng ger en underbar känsla av frihet och avspänning. En stor del av hela upplevelsen är att njuta av det man ser runt omkring sig, särskilt när man springer på ställen man normalt sett inte brukar.

Terränglöpning är dessutom mer skonsam än löpning på plan mark eftersom löpstegen inte blir lika monotona när man springer i naturen. Där varieras löpsteget hela tiden på grund av att underlaget förändras och man får anpassa steget därefter. Att springa på ojämna underlag är ett utmärkt sätt att träna bålstabiliteten och man kommer märka av träningen på ett helt annat sätt än när man springer på plant underlag.

Årets Terräng-DM hölls i Fontins vackra omgivningar, med riktigt fina spår för terränglöpning. Efter några regniga dagar lyste lördagen upp med uppehållsväder och fina förutsättningar för terränglöpning där Lerum Friidrott representerades av fem aktiva.

Först ut var flickor 14 år att löpa drygt 2 km, där Lerum tog hem två medaljer genom Leonie Algurén som tvåa med tiden 9.05 tätt följd av Ida Klingener på en bronsplats med 9.27. Segrade gjorde Kongahällas Alice Samuelsson med tiden 8.42.

Sedan var det två av Lerums pojkarnas tur att springa drygt 4 km i klassen P15, där Calle Wärn gick i mål som 5:a med 15.20, endast 37 sekunder från bronset. I samma lopp löpte Nils Johner i mål som 8:a på tiden 16.53. Loppet vanns av Mölndals Wilmer Grahn.

I P17-klassen löpte Viggo Trefil i mål som 7:a över 4 km med 17.04, drygt 3 minuter från segrande Ola Leire från Mölndals AIK .

Till nästa år hoppas vi att fler antar utmaningen och möjligheten att göra ett gediget träningspass i naturen med nummerlapp på bröstet. Om vi dessutom får ihop fler löpare är vi automatiskt med i lagtävlingen.

Magnus Warberg

Sponsorer

Lerum Friidrott:

Md sl 8304 c pos r2 ppt
Md le logo 2020 rgb orange
Md logga alone 200x72
Stötta Lerum Friidrott när du näthandlar.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub