Första dagens rapport för Ungdoms SM 15-16 år , Ungdoms 17 år / Junior 18-22 år & Veteran SM 35 + år

Publicerad 2022-08-27 00:17
4117327e f4e2 4375 9cfc e3a96ae8e7cd
Nils Johner på 1 500 m hinder, en av flera aktiva som tävlande i SM under fredagen

Från Uppsala och USM 15-16 år

Ivar Fransson Larsson i P 15 på 80 meter. Hans snabbaste lopp spangs i försöken på tiden 9,59 i semin tog tävlingen tyvärr slut, när han sprang in på tiden 9,64 och slutade 6 i sin semifinal och 11 totalt i grenen. Men för Ivar fortsätter tävlandet under morgondagen med försök på 300 meter.

Nils Johner gjorde sin första och sista insats för helgen under dagens 1 500 m hinderlopp i P15 klassen. Nils som innan tävlingarna var statistik 5 i Sverige förbättrade denna placering under tävlingen och slutade som 4 i loppet. Nils tid på 5:20.35 var drygt 1,5 sekunder från hans säsongsbästa.

I Flickor 15 80 meter var det så många som 37 tjejer som löpte. Vår Märtha Rhodin löpte i det tredje heatet och med tiden 11:06 slutade hon på en total 21 plats i tävlingen. Tyvärr räckte inte denna tid för att ta sig till någon semifinal. Märta gör precis som Ivar och laddar om för 300 meters försöken imorgon.

Julia Swerin hade under dagen två grenar och om man ska sammanfatta hennes tävlande så kanske toppar och dalar är ett bra begrepp. Efter att ha inlett sitt Längdkval med ett, två och tre ogiltiga hopp samlade Julia ihop sig inför 300 meter häck försöken och sprang in på 48,24 ca 20 hundradelar från sitt säsongsbästa och vidare till finalen som löps under morgondagen.

Från Sollentuna och USM 17 år / JSM 18-22 år.

Dagen inleddes med att våra snabba flickor och pojkar skulle göra upp om finalplatserna på 100 meter. Vår egna Linus Phil var alltså först ut i startgroparna. På en gassade stadion såg pappa Anders och Tränare Lisa Linus springa in på en andra plats vilket innebär att han är vidare till final på placering. Med tiden 11,04 fick både de nästan 30 åriga klubbrekordet, som linus har jagat under hela säsongen och drömmen om ett lopp under 11 sekunder leva vidare. I finalen däremot tog sig Linus in på en 4 plats med en segertid på 11,02. Nytt klubbrekord och titeln Lerum Friidrotts snabbaste man är nu i Linus ägor. Får se vad Linus kan göra imorgon på försöken när distansen är dubbelt så lång.

Efter Linus försöksheat förflyttade sig vår trupp till andra sidan för att med spänning följa våra Trestegsgrabbar Viggo Nielsen och Linus Wahl när dem tillsammans med 11 andra skulle göra upp om de ädlaste medaljerna. När tävlingen började visade killarna att det verkligen var i form, tyvärr hade både Viggo och Linus det lite kämpigt med sin fina form och vindarna, vilket gjorde att några av våra hopp även i denna tävling blev underkända för övertramp. Viggos längsta hopp uppmättes till 11,56 och räckte till en 11 plats, men det positiva var att Viggo satte ett personligt rekord. Linus som gjorde flera fina hopp slutade på resultatet och 13,41 och en 4 placering.

Från Kalmar och Veteran SM 35 +

Då Paulina Orell Sahlberg under sommaren har hunnit med och tagit några veteran vm medaljer så visste vi att det inte spelar någon roll vilken distans hon kör eller vad som står i vägen Paulina ska bara fram och fort går det. Lika så denna gången när hon på distansen 400 meter häck springer in på tiden 1:02:36. Nytt svenskt rekord i K 40 klassen.

Men kanske är det så att framgångar smittar av sig och att hon hade fått lite av sin fart från våra andra snabba sprinters, för både på 100 meter för män och 100 meter för kvinnor tog Lerum hem 2 stycken bronsmedaljer. Dessa prestationer stod Maria Holmesson, K 55 med en tid på 19.31 samt Marklan Jackson K 35, med en tid på 12,48 för.

Utöver sitt fina 100 meter lopp tävlade Maria också i spjut där hon med ett resultat på 13.40 slutade 6:a samt i viktkastning där hennes resultat blev 9,60 något som räckte till en 6 plats.

I samma gren som Maria, nämligen viktkastningen deltog även Ulrika Bengtsson. Ulrika inledde tävlingen med ett kast på 6,57 vilket också blev hennes längsta kast. Detta resultat räckte till en 9 plats i klassen K 50- Bra jobbat Ulrika.

Efter första tävlingsdagen är det nu dags för lite god natt sömn för alla aktiva och tränare på våra olika SM och för dig som redan nu vill börja ladda för dag två kan vi starkt rekommendera på kampsång: Vi är Lerum friidrott