Andra dagens rapport för Ungdoms SM 15-16 år , Ungdoms 17 år / Junior 18-22 år & Veteran SM 35 + år

Publicerad 2022-08-27 22:17
342b3118 6f55 4d51 9e52 5cbe902903ea
Elin Jansson i Stavhoppet, en av flera aktiva som tävlande i SM under lördagen

Från Uppsala och USM 15-16 år

Ivar Fransson Larsson tog sig lätt vidare till finalen i 300 meter. Hans tid 37,12 räckte till ett stort Q, vidare till final på placering och var även den snabbaste tiden i försöksloppen. Denna prestation räckte också till ett nytt personligt rekord och klubbrekord för P 15 i Lerum friidrott. Ny ser vi med spänning fram mot morgondagen och Ivars finallopp.

Även Märtha Rhodin som också valde att ge sig på distansen 300 meter genomförde ett bra lopp idag, tyvärr räckte det inte för Märtha att avancera till morgondagens final. Hennes tid 44,38 gjorde att hon slutade 4 i sitt försöksheat men 11 totalt i tävlingen.

Julia Swerin som igår löpte sitt försöks heat på 300 meter häck kom idag in med den 7 snabbast tiden till finalen. I loppet förbättrade hon sin placering och slutade på en 5 plats. Med tiden 47,41 tog hon sig för första gången under 48 sekunder, att hon dessutom är endast 13 hundradelar från tränaren Lisa Hallenbäck (nu Wållgrens) klubbrekord lovar gott inför framtiden.

Från Sollentuna och USM 17 år / JSM 18-22 år.

Den andra dagen inleddes med hoppgrenarna i centrum, där Elsa Wållgren var först ut i höjdhoppet. Vid en tidig start redan vid 10:00 så lyckades Elsa ta sig över 1,54, tyvärr blev nästa höjd 1,60 för högt denna dag. Hennes resultat gjorde att hon slutade på en 10:onde plats i tävlingen.

I andra ändan av arenan hade Elin Jansson inlett sitt stavhoppande. Elin lyckades efter lite strul med stavarna på morgonen hoppa igenom sina mjuka stavar byta till lite hårdare stavar och ta sig över de nya pershöjden 3:10. Detta resultat gjorde att Elin slutade på en 5 plats.

Theodor Johner som innan tävlingen kanske fick den tuffaste dagsprogrammet av alla, med första försöksheatet på 110 m häck redan vid 10:20 och sedan 300 m häck försök som avslutande gren på eftermiddagen löste sina tävlingar galant. Efter ett att lätt ta sig igenom 110 m häck försök, slog han till med ett nytt personligt rekord i 110 m häck finalen. Tiden 14:37 räckte även till guldet och som om inte det var nog, även ett nytt klubbrekord. Trippeln (Personligt rekord, SM-guld och Klubbrekord) var alltså bärgad redan efter Theodors första gren för dagen. Att han sedan tog sig igenom ett 300 m häck lopp och där tog sig till final lovar givetvis även gott inför morgondagen.

Linus Wahl hade en kval/försöks dag idag. Med både längdkval och 300 m häck försök var siktet inställt på vad som krävs för att gå till final. Linus längdhopp började bra, med ett resultat som nästan uppnådde den satta kvalgränsen på 6,30. Men varför klara det i först för, Linus fick ju istället chansen att hoppa flera hopp och i tredje löste han även kvalgränsen och tog sig till finalen som genomförs imorgon. Efter längdhoppet deltog även Linus i 300 m häck loppet och med ett fint försöksheat kommer vi nu ha två killar i 300 meter häck finalen imorgon.

Flera Lerumare som genomförde längdkval idag var Josefine Holmesson som tyvärr inte lyckades avancera till final, hennes resultat 4,26 räckte till en 31 plats i kvalet. Leia Holm som också deltog i längdhoppet slutade på en 21 plats med resultatet 4,80 samt Viggo Nielsen som med ett resultat på 5,64 slutade på en 20 plats.

Hur gick det då för Lerum Friidrotts snabbaste man på den dubbla sträckan, som vi skrev om igår. Linus Phil hade inte en lätt uppgift framför sig när han ställde sig på startlinjen på 200 meter. Han hade turen eller oturen, i ett lopp där placeringar kan ha betydelse för vidareavancemang, att placeras bredvid två av de absolut snabbaste 19 åringarna. Vad Linus däremot visste var att springer han tillräckligt fort då finns det tider att gå vidare på. Imorgon springer därför Linus final på 200 meter då han som fyra i sitt heat tog en av de två finalplatser som delas ut på tid.

Elliot Lindbom tog sig också an Sollentunavallens tävlingsbanor idag. i stavhoppskurvan kunde vi se Elliot lätt flyga över 3,81. Höjden 4,01 blev för högt för Elliot idag, men en 6 plats och några ny erfarenheter packar Elliot ändå med sig hem till Lerum från dagen.

Från Kalmar och Veteran SM 35 +

till skillnad från flera andra sprinters så gjorde idag Paulina Orell Sahlberg det omvända och halverade sin löpdistans då hon gick från 400 meter till 200 meter, hon tog dessutom bort de där häckarna och sprang slättlöpning. Efter ett försöksheat på 28,15 och en säkrad final såg hon också till och vinna denna final på tiden 26,50. Paulina kan alltså nu packa ner ytterligare ett SM-guld i sin väska innan hon beger sig hem till Lerum på söndagen.

Medan de flesta andra från Lerum var igång redan igår med sitt tävlande så gjorde Anna Tebelius idag mästerskapspremiär i denna tävling i Kalmar. Anna som tidigare tävlat i både de ena och det andra valde idag att kasta diskus. En gren som hon uppenbarligen behärskade alldeles utmärk då hon med sitt resultat på 23,19 placerade sig på en 5 plats. Det lovar gott inför Castorama säsongen nu i höst.

En annan veteran som var i farten idag igen var Maria Holmesson, som efter gårdagens 100 meter och spjut följde upp det med att idag genomföra både diskus och släggtävling. I diskusen blev det personligt rekord med resultatet 19:30, ett resultat som räckte till en 8:onde plats bland K 55. I släggan slutade hon också åtta med ett resultat på 25,21.

Ytterligare en kastare som var i farten i Kalmar var Ulrika Bengtsson med resultat 23,01 slutade hon på en 7 plats i släggtävlingen.

Marklan Jackson valde precis som Linus Phil att dubbla sin distans idag och springa 200 meter. med en tid på 25,43 lyckades endast en person slå honom. Om han då tar brons på 100 meter, silver på 200 meter. Vem vet får vi då se en efteranmälan och guldmedalj på 400 meter under söndagen?