Stonehill Games

För funktionärer

Funktionärs PM


Tävlingsinformation

På fredag börjar tävlingen kl. 18.00 och beräknas sluta ca 20.00. På lördag startar tävlingen kl. 09:00 och beräknas sluta cirka 18:00. På söndag är starttiden 09.00 och beräknas pågå till ca 17:30. Tidsprogram och PM finner ni här Tidsprogram & Aktivas PM.

Samling och avprickning på Stonehill IP vid funktionärsservice
Alla funktionärer som deltar prickar av sig vid funktionärservice, vid garaget (se Karta för mer information). När du prickar av dig ska du ta en funktionärsväst, du ska ta en matbiljett samt vissa av er ska även ta en Walki Talki, funktionärservice har en lista på dessa. Har du fått ett specialuppdrag får du information på förhand via mail, om du ändå känner att du behöver fråga något är du välkommen att leta upp oss på arenan/ring.

Parkering
Finns vid Vättlehallen och Förbohallen på Gråbovägen 13 som ligger ca 150 m från arenan.

Mat
Varje funktionär erhåller 1 matbiljett, för denna biljett får ni ta en hamburgare samt 1 läsk/smaksatt vatten per heldag som ni är funktionär. I funktionärsservice serverar vi också kaffe, vatten/saft samt småkakor. Glöm inte bort att äta och dricka som funktionärer!

Protokollförare
Du som ska föra protokoll vid grenarna behöver ha en fulladdad surfplatta eller mobiltelefon med dig för att föra in resultaten direkt på EasyRecord. Närmare info om handhavandet kommer under veckan.

Friidrottens regler och funktionärsuppgifter
Alla grenledare har huvudansvar vid varje station, vilket bland annat innefattar att vara påläst på de aktuella grenarnas regler. Det underlättar dock mycket (och blir så mycket roligare att vara funktionär!) om alla i teamet känner till de viktigaste reglerna och på förhand är insatta i vilka uppgifter det är man ska utföra under arrangemanget. Ni finner allt detta i Lerum Friidrotts Funktionärsguide som finns bifogat.

Ihopplock och städning
Vi behöver er hjälp att efter varje tävlingsdag återställa den utrustning som vi tagit fram inför tävlingen. Gren-/Funktionsledaren berättar vad som ska ställas in igen, och var.

Viktiga saker att tänka på förutom utrustningen är:

•Ta bort ansatstejper från banan (som det finns gott om efter tävling), detta ska göras efter varje tävling alltså när en klass har avslutat sitt tävlande ska bannan rensas inför nästa klass/grupp aktiva.

Flaskor, burkar och annat skräp som folk har glömt runt omkring er.

•När ni bär en funktionärsväst representerar ni tävlingsorganisation och Lerum Friidrott, det kan därför vara bra att vara inläst på t.ex. tidsprogram, kartor o.s.v. Om ni mot förmodan inte vet svaret på en fråga ni får, svara då gärna att ni ska kolla upp svaret. Aktiva som får ett sådant svar känner sig bättre bemötta och vill tävla hos oss igen.

•Funktionär på inneplan innebär inte att ni får coacha era barn eller era aktiva. En funktionär er likt en domare i fotboll opartiskt, hejar vi så hejar vi på alla.

Kontakt vid frågor
I första hand så kan ni fråga andra funktionärer i er närhet, flera av er har otroligt mycket kunskap redan sedan tidigare. Behöver ni stöd, t.e.x om ni fastnar på en fråga är ni alltid välkomna att höra av er till oss antingen fysiskt eller ringa Angelica och Elsa.

Sponsorer

Lerum Friidrott:

Md sl 8304 c pos r2 ppt
Md le logo 2020 rgb orange
Md logga alone 200x72
Stötta Lerum Friidrott när du näthandlar.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub