Löparsektionen

Lerum Friidrotts Löparkvällar

Md l parkv llar

Vill du ha goa kompisar att springa tillsammans med?

Varje tisdag erbjuder vi kostnadsfri löpträning i grupp med start 18:00 på Riddarstens parkering. Passen består av intervaller av olika karaktär, i olika miljöer och med olika distanser/tider. Vi håller oftast till på ett ställe så att alla kan vara med. Det är ingen tävlingsgrupp eller krav på nivå. Du får vara nybörjare, motionär eller van löpare.

Tanken är att vi ska hitta glädjen med löpning tillsammans och slippa springa själva. Det är roligare när man är fler. Vi har som ett mål att träna inför Lerumsloppet 2023.

Vi är en del av Svensk Friidrott och vill få fler att upptäcka enkelheten och glädjen i löpning. Löpning kan utföras precis där du är. Året runt i alla olika miljöer.

Tränare och information

Ansvariga tränare är Tommy Rosenlöf, Patrik Roback och Anders Björk, som uppdaterar Facebook-gruppen Lerum Friidrotts Löparkvällar regelbundet med träningsprogram och ev. tidsavvikelser från vårt schema över träningstider.

Tommy Rosenlöf

Började min träning 2013 på tidiga våren. Alternerade gång och löpning och under sommaren kunde jag springa mina första 5k utan att stanna. Gick med i klubben och började träna intervaller, det var då jag gjorde en markant förbättring. Under vintern 2013/2014 fortsatte jag vara med på LFIs långpass. Mitt första "varv" gjorde jag våren 2014 på tiden 2.05.33. Efter det har jag haft som mål att hålla mig i form med varierat antal pass per vecka.

Mitt personbästa på varvet 2017 var 1.43.08.

Har efter det gått kurs i Löpledare och Löptränare och jag är idag certifierad löptränare med ett mål att sprida löparglädje.

Patrik Roback

Har varit med som löptränare för tisdagsgruppen i över 10 år och dessförinnan som ungdomstränare i Lerum Friidrott. Har hållit på med idrott och träning sedan barnsben och började med friidrott och löpning redan i ungdomsåren. Började med långdistans först på senare år och sprang mitt första GöteborgsVarv 2002. Har ett personbästa från 2017 med tiden 1:27.42.

Har gått löptränarutbildning steg 1 & 2.Jag motiveras av att se glädjen, viljan och utvecklingen bland våra deltagare på löparkvällarna.

Mitt mål som tränare är att få fler att prova på och träna löpning i grupp. Jag hoppas kunna hålla på med löpning livet ut.

Anders Björk

Tränare för Lerum Friidrotts Löparkvällar på tisdagar.

Varit med länge och lever med löpningen. Stöttar arrangemang runtom i Sverige och Europa genom EQ-timing.

Började med löpning ....

Mitt mål med löparkvällar är att få våra deltagare att utvecklas och att ha kul tillsammans.

Sponsorer

Lerum Friidrott:

Md sl 8304 c pos r2 ppt
Md le logo 2020 rgb orange
Md logga alone 200x72
Stötta Lerum Friidrott när du näthandlar.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub