Lerum Friidrottsskola

För ledare

Jobba extra som ledare under Lerum friidrottsskolor!

Vår förening är stolt över att kunna ge dig som ungdomsaktiv i föreningen möjlighet att jobba extra som friidrottsskoleledare. Att jobba som friidrottsskoleledare är för många inte bara det första feriearbetet med betald lön, utan ger en jättefin erfarenhet av ledarskap, ansvarstagande och samarbete - något som är utvecklande och som även framtida arbetsgivare värderar högt.

Vem kan ansöka?

Du som under året fyller minst 15 år kan ansöka om att bli ledare. Du som fyller 13 och 14 år under året kan ansöka om att bli praktikant, vilket innebär att man både får hjälpa till med uppgifter vid sidan av och vara med som ledare. Som praktikant får man ingen lön men en bra erfarenhet och företräde vid kommande års ledaransökan.Det är viktigt för föreningen att vi håller en hög kvalitet på vår Friidrottsskola, då denna aktivitet är den första kontakten med Lerum Friidrott för väldigt många barn och föräldrar. Därför är du som ledare väldigt viktig för att friidrottsskolan ska bli en uppskattad aktivitet. Av denna anledning har vi följande uttagningskriterier:

Ansökan för 2024 års friidrottsskolor har öppnat

Fyll i ansökan som ledare, praktikant eller fritidspassare här

När är sista ansökningsdatum?
Det är olika datum för respektive vecka:

  • 17/3 för Påsklovet
  • 30/4 för Junivecka 1 och 2
  • 31/5 för Augustiveckan
  • 22/9 för Höstlovet

Uttagningskriterier:

Det är viktigt för föreningen att vi håller en hög kvalitet på vår Friidrottsskola, då denna aktivitet är den första kontakten med Lerum Friidrott för väldigt många barn och föräldrar. Därför är du som ledare väldigt viktig för att friidrottsskolan ska bli en uppskattad aktivitet. Av denna anledning har vi följande uttagningskriterier:

  • Den aktiva ledarens ålder inklusive mognadsnivå.
  • Tidigare ledar erfarenheter. t.ex. ifall ni under året varit Ung Tränare i våra befintliga träningsgrupper.
  • Deltagande på friidrottsskolan både som ledare, praktikant och aktiv under tidigare år.
  • Prestation under tidigare års närvaro på friidrottsskolan som antingen Ledare eller praktikant.
  • Övriga faktorer som kommer ha inverkar i valet av ledare är egen träningsnärvaro och att vi försöker eftersträva en hyfsat jämn könsfördelning.
Obligatoriskt praktiskt möte, 2 timmar
Då vi är måna om att hålla hög kvalitet på Friidrottsskolan, så ska alla ledare, oavsett erfarenhet, delta på detta möte cirka en vecka innan respektive friidrottsskola börjar, där vi går igenom det praktiska genomförandet för kommande vecka. Klubben står för utbildningskostnaden. Inbjudan till detta möte kommer separat. Frånvaro ger avdrag från lönen.

Sponsorer

Lerum Friidrott:

Md sl 8304 c pos r2 ppt
Md le logo 2020 rgb orange
Md logga alone 200x72
Stötta Lerum Friidrott när du näthandlar.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub